NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Gebakken Le Petit Doruvael met appel

Nagerecht 4

Ingrediënten :

·         250 gram Le Petit Doruvael
·         1 appel
·         1 theelepel suiker
·         100 gram rozijnen
·         1 dl cognac
·         30 gram boter
·         1 eetlepel bloem
·         1 ei
·         100 gram hazelnoten
·         0,5 dl appelsap
 

Bereidingswijze:

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in vier gelijke plakken. Bestrooi de plakken met suiker. Marineer de rozijnen in 0,5 dl cognac. Verhit de boter in een koekenpan en fruit de appelplakken bij matig vuur zacht. Haal de plakken uit de pan en zet warm weg. Snijd de kaas in 4 gelijke plakken en hak de hazelnoten fijn. Bestuif de plakken kaas met bloem en haal de plakken door een bakje met een geklopt ei. Paneer de kaasplakken met de hazelnoten en bak ze in de resterende boter aan beide zijden even kort. Giet de overige cognac over de plakken en bak de kaas aan beide kanten krokant. Leg op vier borden één plak kaas. Verwarm de appelplakken nogmaals in de pan. Voeg de gemarineerde rozijnen en appelsap toe en laat tot siroop inkoken. Leg de appelplakken met siroop op de kaasplakken en serveer direct.