NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Overschotel met Morbier

Hoofdgerecht 4

Ingrediënten :

·         500 gram Morbier
·         2 rode uien
·         1 kg aardappels
·         12 plakken spek
·         Peper, zout en nootmuskaat
 
Nodig: 6 kleine ovenschaaltjes

Beidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de morbier in plakken. Snijd de ongeschilde aardappelen in parten en kook de aardappelen in water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet af. Snijd de ui in partjes. Meng de aardappelen met de spek en ui en doe het mengsel in 6 ovenschaaltjes. Bestrooi het mengsel met een snufje peper, zout en nootmuskaat. Leg bovenop het mengsel de plakken Morbier. Zet de ovenschaaltjes 30 minuten in de oven.