NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Traditionele Kaasfondue

Hoofdgerecht 8

Ingrediënten:

  • 500 gram Gruyère
  • 500 gram Emmentaler
  • 500 gram Comté
  • 1 teentje knoflook
  • 700 milliliter droge witte wijn
  • 80 milliliter Kirsch
  • 4 eetlepels maïzena
  • Nootmuskaat
 
Nodig:
Fonduepan
 

Bereidingswijze:

Rasp de Gruyère, Emmentaler en Comté. Wrijf de fonduepan aan de binnenzijde met (een doorgesneden) knoflook in. Breng in de fonduepan de wijn op laag vuur tot bijna aan de kook. Roer de kaas in gedeelten met een houten lepel door de warme wijn, totdat alle kaas gesmolten is. Klop in een schaal de maïzena met kirsch tot een glad geheel. Meng dit door de kaasfondue en roer het geheel goed door. Breng op smaak met nootmuskaat.