NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten

Aardappelquiche Royale

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram Daalder Royale
  • 1 kg aardappels
  • 1 teentje knoflook
  • boter
  • kruidenzout
  • 2 bekertjes Bulgaarse yoghurt
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel mosterd
  • zout en peper

Bereiding 

Verwarm de oven voor op 220 graden C. Wrijf een ovenschaal in met het doorgesneden teentje knoflook en beboter hem. Schil de aardappels, kook ze gaar en snijd ze in plakjes en leg een laagje op de bodem van de schaal. Bestrooi ze met kruidenzout, peper, nootmuskaat en een gedeelte van de zelfgeraspte Classe Royale. Leg er vervolgens een laag aardappelplakjes op en bestrooi dit weer met kruidenzout, peper, nootmuskaat en kaas. Ga zo door tot alles op is. Roer de yoghurt los met zout, peper en mosterd en verdeel  het mengsel over het geheel. Strooi daarna het restant van de geraspte kaas daar weer over. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de quiche circa 20 minuten bakken. Mmm, smullen maar!

Eet smakelijk!

Gebruikte kazen in dit recept

Terug naar overzicht