NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Geitenkaastaartje

Hoofdgerecht 4

Ingrediënten:

·         200 gram Oude Geitenkaas
·         1 rol vers bladerdeeg
·         2 peren
·         1 eigeel
·         5 eetlepels honing
·         Pijnboompitjes
·         Snufje peper
 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een ovenplateau met bakpapier. Snijd het bladerdeeg in 4 gelijke plakken en leg de plakken op het bakpapier. Schil de peer en snijd over de lengte door midden. Verwijder het klokhuis met een lepeltje. Snijd de peer helften over de lengte in dunne plakken. Leg de 4 gesneden peren op de 4 plakken bladerdeeg. Snijd de vorm van de peer in het bladerdeeg met een ruimte van circa 2 centimeter. Kluts het eigeel los en bestrijk de bladerdeeg rand rondom de peer. Snijd de kaas in plakken en verdeel de kaas tussen de plakken peer. Besprenkel met honing en bestrooi met geroosterde pijnboompitjes en een snufje peper. Bak in circa 25 minuten af. 

Gebruikte kazen in dit recept

Terug naar overzicht