NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten

Hartige muffins met Daaldammer

Voor 12 personen
 
Ingrediënten
 
  • 150 gram Daaldammer
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 12 plakjes Parmaham
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • versgemalen peper en zout
  • vorm voor 12 muffins
  • 12 feestelijke prikkers
 
Bereiding
 
Rasp de kaas. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Zeef het bakmeel boven een kom en druk een kuiltje in het midden. Breek de eieren boven het kuiltje en voeg de olijfolie toe. Roer goed los met een vork. Voeg scheutje voor scheutje al kloppend de melk toe, zodat je en glad beslag krijgt. Meng de kaas en de Italiaanse kruiden door het beslag en breng op smaak met versgemalen peper en eventueel wat zout. Schep het beslag in de ingevette muffinvorm. Bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de muffins 5 minuten afkoelen. Vouw de ham nonchalant tot  ‘roosjes’ of rol de plakjes op. Leg de ham op de muffins en steek vast met een prikker.
 
Eet smakelijk!

Gebruikte kazen in dit recept

Terug naar overzicht