NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Kaasbroodje met Ragout

Snack 4

Ingrediënten :

·         350 gram Ouwe Daalder
·         1 rol vers bladerdeeg
·         25 gram boter
·         30 gram bloem
·         175 ml koude melk
·         1/2 el grove mosterd
·         1 eigeel om te bestrijken
·         Peper en zout
·         Sesam om te bestrooien
 

Bereidingswijze:

 
Rasp de kaas, houd een klein beetje apart om de broodjes te bestrooien. Haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast en verwarm de oven voor op 200° C. Snijd het deeg in 4 gelijke stukken van circa 12x20 cm. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Laat de bloem al roerend garen, maar niet bruin worden. Giet langzaam de melk erbij en blijf roeren tot het één geheel wordt. Voeg de geraspte kaas en de mosterd toe en breng de ragout op smaak met peper en zout. Laat de ragout afkoelen. Schep de ragout in de lengte op het bladerdeeg. Bestrijk de randen met eigeel en vouw het deeg dubbel. Druk de zijkanten vast met een vork. Bestrijk het deeg met eigeel en bestrooi met geraspte kaas en sesam. Bak de kaasbroodjes in ca. 20-25 minuten goudbruin.