NL / DE
Daalder Kaas bij ú in de buurt? Bekijk markten
menu
Recept zoeken
Toon Recepten
Wilt u zelf een recept insturen?

Salade met kaas en kip

Bijgerecht 4

Ingrediënten:

·         125 gram Daalder Exclusief
·         100 gram Boerderijkaas kruiden
·         250 gram kipfilet
·         300 gram gemengde sla
·         2 appels
·         90 gram pijnboompitten
·         1,5 tl citroensap
·         Peper en zout
·         Saus:
o    2 el witte balsamico-azijn
o    2 tl grove mosterd
o    4 el olie
o    1 teentje knoflook
o    1 tl honing
o    Peper en zout
 

Bereiding:

Snijd de kaas in reepjes en de kipfilet in smalle reepjes. Verhit de grillpan en grill de kipfilet rondom gaar in circa 4 minuten. Kruid de kipfilet met een snufje peper en zout en laat afkoelen. Klop een dressing van de balsamico-azijn, mosterd, olie, knoflook en honing. Voeg naar smaak peper en zout toe. Rooster de pijnboompitten even in een droge koekenpan. Was de sla en snijd de geschilde appel in gesneden partjes. Besprenkel de appel met citroensap. Schep het sausje door de sla en meng de stukjes kip, kaas en appel erdoor. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Gebruikte kazen in dit recept

Terug naar overzicht