Recepten menu
- Recepten met buitenlandse kaas
- Recepten met Daalder Kaas
- Pastasalade
- Kipspiesjes met gesmolten geitenkaas
- Gevulde puntpaprika's
- Hollandse Kaasfondue
- Geitenkaasfondue
- Boerenkaasfondue
- Romige Spaghetti
- Sperziebonen met Boer'n Trots
- Broodje gehakt
- Borrel met Milde Geitenkaas
- Winterse overschotel
- Gevulde portobellos
- Bietensalade
- Hollandse Plank
- Kerststerren
- Kipfilet uit de oven
- Kaasbroodje met Ragout
- Ambachtelijke burger
- Preirisotto met Milde Geitenkaas
- Flammkuchen met kaas,spek en ui
- Gevuld brood met Ouwe Daalder, tomaat en ei
- Geitenkaastaartje
- Salade met kaas en kip
- Boeren knoflook-kaassoep
- Kaasplank
- Kaasstokjes
- Kaas-zalmtaart
- Borrelbrood
- Kinderpizza
- Gesneden kaasaardappelen
- Salade met geitenkaaspakketjes
- Kaas-paprikamuffins
- Kleine kaassandwiches
- Kaassoesjes
- Kaas-pistachestengels
- Pappardelle met kruidenkaas
- Feestelijke aardappelschotel
- Daalder Kaasfondue
- Gevulde Rollade Trio Peper
- Klassieke Paasquiche
- Groente-kaastaartjes
- Daalder Kaasbrood
- Hartige muffins met Daaldammer
- Hartige Beignets
- Zelfgemaakte broodcake met geitenkaas en tijm
- Aardappelquiche Royale
Recept zoeken
Wilt u zelf een recept insturen?
Zelfgemaakte broodcake met geitenkaas en tijm
Voor 6 personen
Ingrediënten
Bereiding
Haal de korst van de kaas. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Zeef de bloem, het zout en de cayennepeper. Schil de aardappel en rasp deze. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Klop het ei los met de melk en de mosterd. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de geraspte aardappel, de lente-uitjes, zongedroogde tomaten, de tijmblaadjes en 2/3 van de geitenkaasblokjesdoor het bloemmengsel. Giet het ei-melk-mosterd-mengsel over het bloemmengsel en gebruik een houten lepel om hiervan een samenhangend deeg te maken. Kneed het deeg nog even goed door met de hand en vorm hiervan een mooi rond brood. Druk de resterende geitenkaasblokjes in het brood en strooi wat bloem en tijm erover. Bak het brood in ongeveer 50-55 minuten goudbruin in het midden van de oven. Lekker als het nog een beetje warm is met roomboter.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 150 gram Daalder Geitenkaas Oud
- 4 lente-uitjes
- 1 vastkokende aardappel (±175 gram)
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 tl gedroogde tijm of 2 tl verse tijmblaadjes + wat extra voor bovenop het brood
- 350 gram zelfrijzend bakmeel + wat extra voor bovenop het brood
- 3 tl zout
- flinke mespunt carennepeper
- 2 grote eieren
- 6 el melk (als het mengsel te droog blijft, wat extra melk toevoegen)
- 3 flinke theelepels pittige mosterd
- grove rasp
- bakpapier
Bereiding
Haal de korst van de kaas. Snijd de kaas in blokjes van 1 cm. Zeef de bloem, het zout en de cayennepeper. Schil de aardappel en rasp deze. Maak de lente-uitjes schoon en hak ze fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes. Klop het ei los met de melk en de mosterd. Verwarm de oven voor op 190ºC. Meng de geraspte aardappel, de lente-uitjes, zongedroogde tomaten, de tijmblaadjes en 2/3 van de geitenkaasblokjesdoor het bloemmengsel. Giet het ei-melk-mosterd-mengsel over het bloemmengsel en gebruik een houten lepel om hiervan een samenhangend deeg te maken. Kneed het deeg nog even goed door met de hand en vorm hiervan een mooi rond brood. Druk de resterende geitenkaasblokjes in het brood en strooi wat bloem en tijm erover. Bak het brood in ongeveer 50-55 minuten goudbruin in het midden van de oven. Lekker als het nog een beetje warm is met roomboter.
Eet smakelijk!